Buma/Stemra - Vocal Group Timeless

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Buma/Stemra

Repertoire
Logo Buma-Stemra

Als amateurkoor proberen we altijd onnodige kosten te vermijden. Om alle risico's op [hoge] boetes te voorkomen, waren wij genoodzaakt alle voorbeelden van onze eigen zang van deze website te verwijderen. De stichting Buma/Stemra, die namens het Ministerie van Justitie op illegale uitvoeringspraktijken controleert, heeft gemeend dat dit zelfs moet gelden voor gezelschappen van amateurs die met zingen een leuke vrijetijdsbesteding hebben en daarmee andere mensen af en toe een genoeglijke tijd laten beleven.

Door op onze website voorbeelden van onze zangkunst te laten horen, zou dit optredens in allerlei vormen kunnen stimuleren. Omdat bij een optreden  muziek in het openbaar volledig ten gehore wordt gebracht, vindt op dát moment wel afdracht van de rechten aan Buma/Stemra plaats. Door geen voorbeelden te kunnen laten horen zonder dat het geld kost, beperkt Buma/Stemra de uitvoeringspraktijk waardoor de muziek minder gespeeld en gehoord wordt. Een voorbeeld geeft slechts een indruk en is bedoeld om te kiezen, een volledige uitvoering is om er van te genieten en moet daarom betaald worden.
Het idee dat mensen muziekfragmenten via een website als volledige vervanging hanteren voor legaal gekochte muziek is ronduit absurd. Een website, én de muziek die je daar eventueel kan downloaden, werkt hoogstens als smaakmaker, maar daarna wil je de volledige uitvoering van een echt concert, een echte cd of helemaal niets.

Timeless voegt zich naar Buma/Stemra, maar beschouwt de regeling absurd.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu